Tablebedin tarina

Tylsistyminen + minimalismi = uusi idea

Vuonna 2015 Dine Renforsilla oli paljon ylimääräistä aikaa. Personal trainerille ja hyvinvointiasiantuntijalle ei ollut tarpeeksi keikkaa tarjolla. Tylsistyneenä Dine alkoi miettimään kaikenlaista ja kyseenalaistamaan asioita: Miksi meillä on niin paljon tavaraa? Miten voisin säästää asuintilaa ja rahaa?

Omat tavarat oli pian käyty läpi. Turhat hävitetty. Dine ei uskaltanut enää heittää enempää vaimonkaan tavaroita menemään. Miten kodin tilaa voisi vielä optimoida lisää?

Ja siitä se idea sitten lähti. Sekä pöytä että sänky vievät paljon tilaa. Näitä huonekaluja ei myöskään yleensä käytetä samaan aikaan. Yhdistämällä ne kotiin voisi saada aivan uudenlaista väljyyttä. Mutta miten se onnistuu?

Ensimmäiset prototyypit tehtiin navetassa

Hahmotelmat Tablebedistä piirrettiin paperille. Dine alkoi rakentaa prototyyppiä yhdessä isänsä kanssa. Työtä tehtiin Dinen lapsuudenkodissa, tai itse asiassa lapsuudenkodin navetan vintillä, Kemiönsaarella.

Prototyypit rakennettiin tässä navetassa.
Maailman ensimmäinen pöytäsänky näytti tältä.

Ystävä kehottaa perustamaan yrityksen

Prototyypin toinen versio valmistui vuonna 2016. Tällöin Dinen ystävä Johan kehotti perustamaan yrityksen. Sitä varten tuotetta piti saada kehitettyä eteenpäin toimivaksi ja helposti valmistettavaksi tuotteeksi.

Toinen prototyyppi on edelleen tallessa navetan vintillä.

Tablebed Oy perustettiin lopulta keväällä 2017, noin kaksi vuotta ensimmäisen ruutupaperille piirretyn idean jälkeen. Tuote ei tosin vielä ollut myyntivalmis.

Dine esitteli prototyypin Business Finlandille. Siellä Tablebedissä nähtiin paljon potentiaalia, jonka perusteella kehitystyöhön myönnettiin yritykselle 50 000 € siemenrahaa.

Ensiesiintyminen yleisölle musiikkifestivaaleilla

Ulkopuolisen suunnitteluavun, usean mutkan ja muutaman luovuutta tihkuvan kirosanan jälkeen tuote oli vihdoin valmis alkuvuodesta 2018.

Dine ja Johan menivät Kemiönsaaresssa järjestettävään Baltic Jazz -tapahtumaan esittelemään tuotetta ja kerätäkseen palautetta. Ajatus oli, että festivaaleilla voi tavata paljon monenlaisia ihmisiä. Tuote saikin innostuneen vastaanoton.

Myynnin aloittaminen

Tarvittiin lisää apua ja rahaa. Alettiin kontaktoida sijoittajia. Tarvittava alkusijoitus saatiin vuoden 2019 alussa viiden sijoittajan kontaktoinnin jälkeen. Tämä on aloittavalle ja ilman myyntiä toimivalle yritykselle poikkeuksellisen nopeaa.

Hiisi Homes ja Tablebed
Lopullinen tuote.

Ensimmäinen Tablebed myytiin huhtikuussa 2019 Espooseen henkilölle, joka näki tuotteen juuri Baltic Jazz -festivaaleilla. Samoihin aikoihin saatiin myös ensimmäinen yritysasiakas.

Jälleenmyyjäverkoston luonti aloitettiin ja Tablebedille perustettiin verkkokauppa.

Itse tuotteen kehitystä on jatkettu. Esimerkiksi komponentteja ja valmistusprosessia on paranneltu. Alkuperäisestä Tablebedistä julkaistiin lisäksi yhden hengen sänkyversio, Tablebed Single, vuonna 2020.

Tablebed Single